Новини
155 тонен евапоратор от България до Франция
155 тонен евапоратор от България до Франция

155 тонен евапоратор от България до Франция

Холлеман Блъгария, член на The Heavy Lift Group, заедно със свой френски партньор обединиха сили за уникален превоз от България до Франция.

Превозваните стоки бяха сепаратор с размери 788 / 406 / 388 см, 15 МТ и предизвикателния евапоратор с 3051 / 466 / 460 см и 155 МТ тегло. Дългият път от завода до обекта на получателя включваше превоз до Пристанище Русе-Изток и претоварване с плаващ 100-тонен и мобилен-400 тонен кран.

След това товарите бяха транспортирани с кораб до Антверп и с втори кораб до пристанище Rouvignies. Там стоката беше претоварена с помощта на два мобилни крана с капацитет 350 и 750 МТ върху две композиции, едната от които с 18 оси и два влекача с общи размери 52.60 / 4.66 / 5.70 м и 282 МТ. Следващите три дни бяха необходими за преодоляване на разстоянието от 90 км от Rouvignies до Mesnil Saint Nicaise.

Транспортът беше придружен от много препятствия и затруднения, особено във Франция - страна, известна с трудната си система за превоз на тежки товари. Първоначално властите отказваха преминаването през 7 моста по маршрута, което доведе до повече от два месеца допълнителни инженерни проучвания за получаване на необходимото разрешение. Отделно бяха извършени многократни сървеи за преминаване на град Cambrai, както и на разтоварния пункт. Разбира се, и в двете държави многобройни кабели бяхо повдигнати, а добрата координация с полицията беше съществен фактор.

Според френските власти това е бил най-големият превоз в областта за последните 20 години, при това в предизвикателните времена на COVID-19, довели до големи забавяния поради липсата на достатъчно служители в администрациите, издаващи разрешителното. В крайна сметка стоката беше доставена няколко дни преди крайния срок без повреди по нея.

Услуги

Холлеман България ООД, като част от мултинационалната група на Holleman, е компания, специализирана в областта на тежките и извънгабаритни транспорти.
Фирмата извършва превози както на територията на България, така и международни транспорти по суша и вътрешните водни пътища на Европа.